Dom

Publicerat: 2010-05-31 09:10:49
Postat i: Allmänt | Kommentarer: (3)
Hittade pappret från VBGs tingsrätt. Väldigt jobbigt att läsa, står bland annat.

"Den 11 februari 2009 konstaterade ambulanspersonalen att Flemming Nielsen låg död på golvet i vardagsrummet i sin bostad"


" Strax efter kl 16 den 11 februari 2009 kom Flemming Nielsen hem från sitt arbete efter ha samåkt i bil med sin arbetskollega. Några minuter senare kom Jesper Nielsen hem till ---- , efter att ha flytt från sitt hem genom fönstret i sitt rum. Jesper var mycket upprörd. Efter de uppgifter som Jesper lämnade till --- ledde .--- att ringa till SOS alarm 112. Telefonsamtalet kom in dit kl 16.13. Under samtalet uppgav ---- att han trodde de skett skottlossning . Samtalet resluterade i att ambulans och polis åkte dit, där blev det konstanterat att Flemming Nielsen låg död på golvet i vardagsrummet i sitt hem. Vissa kläder vid gripandet av gärningsmannen var fläckade med blod, vissa av topsen från undersökningen av bilen (ratten och växelspaksnoppen) samt jacka och byxor han hade på sig när han greps var samma som från Flemming Nielsen.

från obduktionen framgår att kroppen uppvisan skottskador på ryggen och huvudets vänstra del med skallskador och förekomst av hagel samt flertal krossår på huvudets bakre och högra del med omfattande skallskador och hjärnskador och intryckning av benfragment. skottskadorna orsakats av skott med hagelammunition samt krossåren på bakhuvudet av upprepat kraftigt trubbigt våld. Med beaktande av arten och omfattningen av skall- och hjärnskadorna och spridningen av benbitar och blod i huset, särskilt den stora spridningen i rum - som längts 3,35 meter - av s.k. avkastat blod, måste våldet betecknas som besinningslöst . 
Sammantaget kan konstateras att de är klarlagt att Flemming Nielsen den 11 februari 2009 blev berövad livet av en annan person och att orsaken till döden var de skall - och hjärnskador som hade orsakats av upprepat kraftigt och bessinningslöst våld genom slag med hagelgevär."